Her Örgüye Kullanabileceğiniz Kolay Başaklar Örgü Modeli

Yapımı çok kolay görünüşü olay bir model gördüm ve hemen sizler için bu modeli çalıştım. Kolay başaklar örgü modeli adını verdiğim model ister lastiklerde ister her türlü örgüde kullanıma uygundur. Çabucak öreceğiniz bir örgü modeli arıyorsanız bu modeli sakın kaçırmayın derim.

Modelin yapımı için kısa bir bilgi verelim. 3 ilmek ve katları ile yapılmaktadır. 2 tane kenar ilmeği ilave edilmelidir. Örgünün yapımına arka taraftan başlıyoruz. Önce bütün ilmekleri ters olarak örün.

Ön tarafa geçince önce kenar ilmeğini alın. İlk ilmeğin arasındaki boşluğa girip bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp 3 ilmeği düz örerek kesin. Sonra tekrar ilk ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp ipi şişe dolayın.

Böylece iki ilmek elde etmiş olacağız. Sonra 3 ilmeği düz örerek kesin. Bu model sadece ön tarafta uygulanmaktadır. Örgünün arka tarafı bitene kadar sadece ters olarak örülecek.

Tekrar ön tarafa geçince mutlaka ilk ilmeği örmeden alın. Sonraki ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp şişe bir kez ipi dolayın. Sonra 3 ilmeği düz örerek kesin.

Bu model aslında tek sıradan oluşmaktadır. Herhangi bir kaydırma yapılmayacaktır. Bebek örgüleri ve erkek örgüleri gibi birçok yere yakışacak bir model olduğunu söyleyebilirim.

Bu model benim severek ördüğüm modeller arasında yer almaktadır. Hem kolay hemde çok güzel bir model oldu. Bu modeli örerken çok kalın şiş kullanmayın. Modelin aralarında boşluklar oluşmaktadır. Bu kalın şişlerle daha belirgin olmaktadır.