Erkek Örgüleri,  Kadın Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Her Örgüye Yakışacak Taneli Örgü Tarifi

Her örgüye yakışacak taneli örgü modelinin yapımı ile kışlık bere kaşkol gibi örgüler yapabilirsiniz. Model iki sıradan ve çiftli ilmekler den oluşmaktadır. Biraz kalın dokulu bir yapıya sahip olduğu için bebek örgülerinde battaniye yapımına daha uygun olacaktır. 

Erkek ceketlerinde boyunluk ve şapka gibi kalın olmasını istediğiniz her türlü örgüde kullanabileceğinizi düşünüyorum. Kenar ilmeğini örmeden alıyoruz. Sonraki iki ilmeği birlikte düz örer gibi örüp bir dolayın ve aynı ilmekleri bir daha örün bir dolayın ve aynı ilmekleri üçüncü kez tekrar örün. İki ilmeği birlikte örerek yeni 5 ilmek çıkartmış olacağız. Hemen sonraki iki ilmeği de aynı şekilde birlikte düz örer gibi toplayıp 5 defa ilmek çıkartarak örün. Bu şekilde ön yüzde örgü daima aynı şekilde örülecek. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve beşerli olarak ayrılan ilmeklerin ilk ikisini düz örer gibi kesin ve son kalan üç ilmeği de ters örer gibi kesin. Bundan sonra aynı şekilde ilk iki ilmeği düz örer gibi keserken sonraki üç ilmeği ise ters örer gibi keserek devam edin. Bu model için açık renkli ipler daha uygun olacaktır. Açık renk ipler modeli daima daha belirgin gösterir. Hem görerek hemde okuyarak model yapmak isteyenleri düşünerek alt kısımda sizlere hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz. Görenlerin hemen yapmak istediği çocuk örgü modellerini özenle seçerek yayınladım. 300 tane yelek modelini bir arada görmek isteyenler anlatımlarında bulunduğu ilgi çeken yazıma göz atabilirler.