Her Örgüye Yakışan İki Renkli Pıtırcık Örgü Modeli

Spread the love

İki renkli pıtırcık örgü modeli her örgüde kullanılabilir ve ayrıca tek renk olarak da çalışılabilir. Kabartmalı diş diş duran bir model. Özellikle bebek örgülerinde mutlaka kullanmalısınız. Tek renk olarak erkek örgüleri boyunluk ve şapka gibi çeşitli yerlerde kullanmanız doğru olacaktır.    

Örgü toplanmayan bir yapıya sahip olduğu için lastik kullanmadan çalışabilirsiniz. Ama istenirse lastik üzerine de kurulabilen bir model. Model her sayı ile başlanabilir. Orta kalınlıkta ip ve 3,5 numara şiş kullandım. İp ve şiş kalınlaştıkça model daha belirgin olacaktır.     

İlk olarak bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Sonra arka yüze geçince tekrar bütün ilmekleri düze çevirerek ördüm. Sonra ön yüze geçince diğer ipe geçiyoruz. Kenar ilmeklerini daima diğer renk ip ile düz örüp modele öyle başlıyoruz. Kenar ilmeğini düz örüp yanındaki ilmeği bir alt sırasına batarak örüyoruz. Bir ilmeği normal düz örüp sonrakini sürekli bir alt sırasına batarak düz örüyoruz.    

Model bitene kadar arka yüzden bütün ilmekler düze çevrilerek örülecek. Sadece ön yüzde model uygulanıyor. Her renk ile iki sıra örüp sonra tekrar renk değiştiriyoruz. Ön yüze geçince diğer ipe geçiyoruz ve kenar ilmeğini düz örüyoruz. Bu defa kenar ilmeğinden sonraki ilmeği düz örüp sonraki ilmeğin bir alt sırasına batarak düz örüyoruz. Böylece modeli kaydırmış oluyoruz.    

Her ip değiştirdiğimizde mutlaka alt sırasına battığımız ilmeğin yerini de değiştirmeliyiz. Bir alt sırasına battığımız ilmek aynı zamanda bir sıra sökülmüş oluyor. Sökülen ilmekler kabarık olarak göründüğü için modele şeklini veriyor. Takım lif modelleri genellikle tercih edilmeleri nedeni ile ilgi görüyor.