Herkes İçin Kullanabileceğiniz İşkembe Modeli

Spread the love

İşkembe modelini sanırım duymayan yoktur. İşkembe modeli biraz zor olarak bilinir. Aslında yöntemi öğrenmiş olsanız ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Model arka tarafta yapılıyor.

Önce modeli tekli sayılarda başlayın. Sadece modelin ilk başlangıcına özel bütün ilmekleri düz olarak örün. İşkembe modeli daima arka tarafta kurulmaktadır. Önce kenar ilmeğini alın.

Sonraki ilmeği ters örecekmiş gibi ipi şişin üzerine alın. Sonra hem ipi hemde ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Bir ilmek düz örüp bir ilmeği üzerine ip dolayarak örmeden atlatın. İster önce ipi şişe dolayıp bir ilmek örmeden atlatın. İster ipi şişin üzerine getirip ilmekle beraber örmeden atlatın.

Ön tarafa geçince ilk iki ilmeği düze çevirip örün. İlmeğin üzerine doladığımız ipi örmeden diğer şişe atlatın. Model ön yüzde daima aynı örülecek. 2 ilmek düz örülürken dolanan ilmek örmeden atlatılır. 

Arka tarafa geçince modeli kaydırıyoruz. İlk sırada kenar ilmeğinden hemen sonra bir dolayıp bir ilmek örmeden atlamıştık. Bu defa önce kenar ilmeğini alıp sonraki çiftli görünen ilmekleri düze çevirerek örün. 

Tek görünen ilmeği üzerine ip dolayarak örmeden atlatırken çift görünen ilmeği üzerine ip dolayarak örmeden atlatın. Ön tarafta ise önce ilmekler örülüp sonra üzerine dolanan ip örmeden atlanacak. Erkek kadın ayırmadan her örgüye ve herkese uyan şık ve karışık bir modeldir.