Herkesin Beğendiği Küpeli Örgü Modeli

Herkesin beğenerek yaptığı küpeli örgü modelini hiç gördünüz mü? Kolay yapımı ve ilgi çekici görünümü ile çok severek yapacağınız bir model. Modelin yapımına arka taraftan ilmekleri ters örerek başlayın.

Modelin ön tarafına geçince kenar ilmeğinden sonra ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatın. Bir ilmek düz örüp bir kez ipi şişe dolayın. Örmeden atlanan ilmeği diğer iki ilmeğin üzerinden atlatıp serbest bırakın. 

İpi ön tarafa geçirip bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Düz ilmeği ördükten sonra bir kez ipi şişe dolayın. Örmeden atlanan ilmeği diğer ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın. 

Sıra boyunca aynı işlemi yaparak devam edin. Bu sırada önce ilmeği artırıp sonra bir ilmek atlatıp bıraktığımız için herhangi bir ilmek eksilmesi olmuyor. Modelin arka tarafına geçince bütün ilmekleri sıra boyunca ters olarak örün.

Tekrar ön tarafa geçince aynı şekilde bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Bir kez ipi dolayıp örmeden atlanan ilmeği diğer ikisinin üzerinden atlatıp bırakın. Herhangi bir model kaydırma yapmıyoruz. Kullandığım ip ve şiş biraz kalın olduğu için model çok daha hoş oldu.