Herkesin Beğeneceği Örgüler İçin Kır Çiçeği Modeli

Bugün sizler için hem 3 boyutlu hemde ilgi çekici kır çiçeği örgü modelini paylaşıyorum. Farklı bir görünümü olduğu için bu modeli anlatmaya karar verdim. İlmek artırıldığı için örmesi biraz zaman alabilir.

Bayan örgüleri ve kız çocuk örgüleri için bu farklı ve boyutlu modeli örebilirsiniz. Modeli çok ince şişle örmeyin. Örgünün yumuşak olması için biraz daha kalın şişle yapmanızı öneririm.

Bu modeli anlatırken 3,5 numaralı şiş kullandım. Hazırladığım parçayı 4 numaralı şişle ördüm. 4 numaralı şiş yumuşak dokulu oldu. Modeli yaparken lastik kullanamadan başlayabilirsiniz.

İlk olarak örgünün ön tarafında bütün ilmekleri düz olarak örün. Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alın. Sonraki ilmeği bir kez ters örün. İpi şişe dolayıp aynı ilmeği bir daha ters örün.

İpi şişe dolayıp aynı ilmeği tekrar ters örün. Bir ilmeği 5 tane ilmek olacak şekilde örün. Sonraki ilmeği düz örün. Daha sonra bir ilmek ters örüp şişe dolayın ve bir ilmek ters örüp tekrar şişe dolayın.

Son kez ilmeği ters örerek tamamlayın. Örgünün arkasına geçince 5 taneye çıkarttığımız ilmeği ters örerek bir defada toplayın. Yanındaki ilmeği düz örüp 5 tane olan ilmeği tekrar ters örerek toplayın.

Tekrar ön tarafa geçince bütün ilmekleri düze çevirerek örün. Örgünün arkasına geçince bu defa kenar ilmeğinden sonra bir ilmek düz örüp modeli uygulayın. Böylece modeli kaydırmış olacaksınız. Bir ilmek düz örüp sonraki ilmeği 5 tane olarak ters örün.