Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü Videoları

İki Renkle Yapılan Bebek ve Erkek Örgüsü Modeli

Spread the love

Bir modelin erkek veya bebek örgüsü olması için kullanacağınız renk önem teşkil eder. Nako pırlanta haki yeşil iple yaptığım model rengi nedeni ile erkek örgülerine çok yakışacaktır.

Bu model genel olarak erkek çocuklar için her türlü örgüde kullanılan eski bir modeldir. Önce koyu renkli iple lastiği örün. Sonra üzerine geçerken ön yüzde ilmekleri düz arka yüzde ters olarak örün. Sonra bu bölüm bitince renk değiştirin.

Başlangıçtaki iki ilmeği düz olarak örün. Sonraki iki ilmeği ipi arkaya alarak örmeden atlatın. 4 ilmek düz örüp iki ilmeği örmeden atlatın. Sadece kenar kısımlarında model yarım olduğu için 2 ilmek örün diğer kısımlarda 4 ilmek düz örün.

Arka yüze geçince aynı ilmekleri bu defa ters olarak örün. İpi ön tarafa alarak iki ilmeği örmeden atlatın. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve şişteki ilmekle örmeden atlanan ilk ilmeğe yer değiştirin.

Örmeden atlanan ilmek tekrar örmeden atlanırken yer değiştirilip modelin içine alınan ilmek düz örülecek. Sonraki ilmek tekrar yer değiştirip aynı şekilde devam edilecek. 

Bu sırada örmeden atlanan ilmekler iki yana açılıp örmeden atlanacak. İçeriye alınan ilmekler düz örülecek. Aradaki iki ilmek düz örülüp sonraki ilmekler yer değişip örülecek. Arka yüzde bütün ilmekler atlanmadan ters olarak örülecek. 

Ön yüzde tekrar renk değiştirilecek. Bu defa modeli diğer modelin ortasına gelecek şekilde kaydıracağız. 6 ilmek ve katları ,le yapılan bir model.