İki Renkli Örgülerde Yeni Favoriniz Çitlembik Modeli

Spread the love

İki renkli örgü modellerini bebek örgülerinde sıkça kullanırız. Hem cıvıl cıvıl olduğu için hemde evde kalan ipleri değerlendirmekte iyi bir yöntem olduğu için renkli örgüler tercih edilmektedir.

İki renkli model arayanlar erkek çocuk demeden herkes için kullanabilirler. Modelin belirli bir sayısı yok istenilen sayılarda başlanabilir. Ben koyu tonlarda haki yeşil ve beyaz renk kullandım. 

İlk olarak yeşil renk ile birkaç sıra haroşa yaptım. Modelin arkasında beyaz renge geçtim. Kenar ilmeğini ters örüp ipi ön tarafa aldım ve bir ilmek örmeden atladım. Bir ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlayarak devam edin. Her renk iki sıradan oluşmaktadır.

Ön tarafa geçince bütün ilmekleri beyaz renk ile terse çevirerek örün. Modelin arkasına geçince tekrar renk değiştirin. Yeşil renk ile ilk ilmeği ters örün. Sonraki ilmeği de ters örüp ipi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın.

Sonrasında bir ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri terse çevirerek örün.

Bu modelde ön tarafta bütün ilmekler terse çevrilerek örülürken arka tarafta ise bir ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlanarak devam edilecek. Bu modelin tek püf noktası her defasında örülen ilmekler kaydırılarak yapılacak.