Örgü Videoları,  Oya

İki Renkli Sıralı Tığ Oya Modeli

İki renkli olarak yapılan sıralı tığ oya modelini herkes yapmak isteyecek gibi görünüyor. Her türlü yazma kenarı için yapabileceğiniz zarif bir model.

Yazma ile aynı renk ip ile başladım. Önce tığ battısını yapın. Sonra ipi sabitleyip 4 zincir çekin ve sonraki zincire batıp üçlü tırabzan yapın. 5 zincir çekip tırabzanın arasına girip pipirik yapın. Bir zincir çekip sonraki zincire geçin ve buraya tırabzan yapın.

10 zincir çekip örgüyü ters çevirin. İlk tırabzanın tepesine batıp  buraya tutturun. 1 zincir çekip örgüyü tekrar çevirin. Oluşan deliğe girip 6 tane sıkı iğne doldurun. 2 zincir çekip aynı yere 6 sıkı iğne daha yapın. Tırabzanın arasına girip buraya sabitleyin. 1 zincir çekip sonraki tığ battısına geçin ve buraya tırabzan yapın.

Aralara 1 zincir çekip 3 tane tırabzan yapıyoruz. Ortada kalan tırabzanın tepesine pipirik yapın. 10 zincirle geri dönüp bir delik oluşturun. Bu deliğin içine sıkı iğne doldurarak geri dönün. Sonra modelin üzerine geçip renk değiştireceğiz. İlk tırabzanın başına ipi sabitleyip 6 zincir çekin ve deliğin tepesine batın. 6 zincir çekip aynı yere batın ve pipirik yapın.

Aynı yere 6 zincir çekerek 3 pipirik yapın ve 6 zincir çekerek tırabzanların arasına batın. Bu şekilde ikinci sırayı da tamamlıyoruz. Modele ilk bakışta üç sıradan oluşmuş gibi görünse de iki sırada kolayca yapılıyor. Ayrıca ütülemesi çok kolay. Bu yüzden oldukça kullanışlı bir model.