İki Renkli Tarz Patik Anlatımı

Sizler için tasarladığım iki renkli tarz patik modelini beğeneceğinizi umuyorum. Yapımı oldukça kolay olan bu model giyince ayağınıza çok yakışacaktır. 3 numara şiş ve iki renkli ip hazırlayın.

3 numara şişle örenler 97 ilmekle başlayabilirler. Eğer 3,5 numara şiş kullanacaksanız 91 ilmekle başlayabilirsiniz. 38-39 numara ayaklar için uygundur. İlmekleri iki şişe takarak başlamalısınız. Bu model için çift şişe takmamızın nedeni başlangıcın toplanmaması içindir.

İlk kenar ilmeği alıp sonraki 5 ilmeği dört defa dolayarak örün. Sonraki bir ilmeği düz örüp tekrar 5 ilmeği dört defa dolayarak örün. İlmekleri dolama mızın sebebi ilmek boyunu uzatmak içindir. İkinci sırada kenar ilmeğini alıp 5 ilmeği serbest bırakıp ipi iki defa bu ilmeklerin etrafından dolayın.

Bir ilmek düz örüp 5 ilmeği bırakıp ipi etrafından iki defa dolayın. Arka yüzde bütün ilmekleri düz örüp modeli bitirin. Bu kısım koyu renkli iple örün sonraki sıraları diğer iple haroşa olarak örün. 16 sıra haroşa örüp 6 ilmek kesin. Sonra 5 sıra daha örüp örgüyü bitirin.

Bu modeli yaparken bir püf noktası var. Bu püf noktası kesilen 6 ilmek bir patikte başlangıçta yapılırken diğer patikte sonda ilmek kesilerek yapılacak. Böylece patiğin üzerindeki desen yönü iki tarafa doğru açılacak.