İki Renkli Yapılan Çapraz İlmekli Örgü Tarifi

İki renkli çapraz örgü adını verdiğim yapımı biraz karışık olan model anlatımına yer verdim. Bu modeli yıllar önce ördüm ve sizler için anlatmak istedim. Şunu belirtmeliyim modele dikkatinizi vermezseniz hemen karıştırabilirsiniz. Erkek ve bebek örgüleri için kullanabilirsiniz.

Biraz kafa karıştırıcı gelebilir. Bu modeli kolayca yapmak istiyorsanız verdiğim püf noktalarını dikkatlice takip etmelisiniz. İlk olarak iki ayrı renkte ip hazırlayın ve ilmekleri şişe takın.

Bir sıra ilmeklerin tamamını düz olarak örün. Örgüyü çevirince model arka tarafta kurulmaktadır. Örgünün arkasında ip değiştirin. Önce kenar ilmeğini ters örün. Bir ilmek daha ters örün.

İpi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatarak sırayı tamamlayın. Bu sırada üç ilmek örerek sırayı bitirmelisiniz.  Örgünün ön tarafına geçince kenar ilmeğini alın.

Sonra örmeden atlanan ilmeği öne alıp arkasında kalan iki ilmeği düz olarak örün. Sonra tekrar örmeden atlanan ilmeği tekrar iki ilmeğin önüne alıp arkasındaki iki ilmeği düz örün. Bu sırada sonda 4 ilmek kalacak.

Örgüyü çevirince arka tarafta tekrar renk değiştirin. 3 ilmeği ters örüp bir ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek ters örüp bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. 2 ters örüp bir ilmek örmeden atlatın.

Örgünün ön tarafına geçince örmeden atlanan ilmekleri arkasındaki iki ilmeğin arkasına atlatın. Bu modelde ilmeklerin sağ tarafa yatması için iki ilmeğin önüne sol tarafa yatması için iki ilmeğin arkasına geçirin.