İki Şiş İle Sabah Örüp Akşam Giyeceğiniz Patik Tarifi

İki şişle sabah örüp akşam giyeceğiniz patik tarifine hepiniz hoş geldiniz. Soğuyan havalarda ayaklarınızı sıcacık tutacak patikler yapmalısınız. İster kendiniz için ister evdeki diğer bireyler için bu patik modelini yapabilirsiniz. 

Vereceğim tarif ve sayılar 37-38 numara bayan ayağı için uygun büyüklüktedir. Tek parçada örülen patik yapımı için 42 ilmek atarak örgüye başlayın. Örgüyü 24 haroşa sırası örülecek. Sonra iki ters iki düz şeklinde 36 sıra örülecek. Hepsi bu kadar kolay işte… 

Patiğin alt kısımında ayağınızı rahatsız edecek dikiş bulunmuyor. Dikiş sadece patiğin burun kısmında bulunmaktadır. Bu şekilde 2 parçayı örün ve sonrasında iki ters iki düz ördüğünüz kısmı birleştirip dikin. Sonra örgüyü bitirdiğiniz kısmı büz dürüp dikin ve burun kısmını oluşturun. Sonra örgünün başlangıcındaki haroşalı kısmı ise birleştirip dikerek topuk kısmını oluşturun.  

Gülümseten marifetler kanalının hazırladığı bu patik modelini kadın ve erkek olmak üzere herkes için örüp kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu patiği renk renk çizgili olarak yapabilirsiniz. Daha büyük numaralar için yaptığınız haroşalı kısmı uzatmanız gerekir. 

En çok ilgi gören konuların başında gelen yelek modeli tariflerine bir yenisini daha ekledim ve çınar yaprağı yelek modeli tarifini incelemenizi öneririm. Ajurlu örgü modeli tarifi çok amaçlı olarak yelek battaniye ve lastik yerine kullanılabilir.