İki Tarafı Kullanılan Kolay Örgü Modeli

Spread the love

Tek bir örülüş şekli olduğu için örgüye yeni başlayanların zorlanmadan öreceği çift tarafı kullanılan model anlatımına yer verdim. Benim kullandığım ip ve şiş ince olduğu için model çok belirgin olmadı. Kalın iple yapılınca saç örgüsünü andıran bir görüntüsü oluyor.

Eskiye dönüşlerin hız kazandığı son yıllarda hanımlar boş vakitlerini değerlendirmek için değişik örgüler yapmaya başladılar. Bugünkü modelim iki taraflı olarak kullanıldığı için hem kolaylık sağlıyor hemde iki tarafının kullanılması nedeni ile avantaj sağlıyor.

İster evdeki ipleri değerlendirin ister farklı tasarımlar yaparak evinizin dekorunda küçük dokunuşlar yapın. Bu modelin kullanacağı alanları bu şekilde sınırlandırmayın. Bebek örgüleri, erkek örgüleri ve daha birçok yerde bu modeli kullanabilirsiniz.

Modelin yapımı için 3 ve katlarını hesaplayıp 2 tane kenar ilmeği ilave ederek başlayabilirsiniz. Modelin anlatımı oldukça kısa sürecektir. Önce kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz örün. Sonraki ilmeği örmeden önce arkasındaki ikinci ilmeği düz olarak örün.

Sonra örmeden beklettiğiniz ilmeği düz örün. Model 3 ilmekle yapıldığı için önce ilk ilmeği düz örüp sonra ikinci ilmeği öremeden üçüncü ilmeği düz örün. Son olarak ikinci ilmeği düz olarak örün. Sırayı tamamlayın ve diğer sıraya geçince aynı şekilde ilk ilmeği düz örün.

Sıradaki ilmeği örmeyin ve arkasındaki kalan ilmeğin içine girip düz örün. Sonra önde kalan ilmeği düz örün. Böylece son ilmeği her defasında örgünün orta kısmına almış olacağız. Bu şekilde saç örgüsü şeklinde sarmal bir örgü elde etmiş olacağız. Bu model lastik istemeyen modeller içinde yer almaktadır.