İki Taraflı Lastik Yerine Geçen Örgü Modeli

İki taraflı kullanılan ayrıca lastik yerine geçen bir modele yer verdim. Bu model haroşalı olarak yapılıyor. Tek bir örülüş şekli var. Bu modelin yapımında özellikle bir kaç sıra ilmeklerin örülüş üne dikkat etmelisiniz. Modeli yapmak için 4 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz.

Önce ilmekleri şişe takıp hazırlayın. Bu modelde ilmek alış şekli çok önemlidir. İlmek alma şekli örgünün görünümünü tamamen değiştirecektir. Verdiğim püf noktalarını takip ederek bu modeli hiç zorlanmadan kolayca yapabilirsiniz.

Önce kenar ilmeğini alın. Model 4 ilmekle yapılıyor. Bunun için ilk ilmeği ön taraftan girerek düz örün. İkinci ilmeği arka taraftan girerek düz örün. Üçüncü ilmeği ipi şişe dolayarak ters örün. İpi şişe dolayarak örünce ilmeğin yönünü çevirmiş olacaksınız.

Son ilmeği ön taraftan girerek düz örün. İkinci modele geçince aynı şekilde ilk ilmeği önden girip düz örün. İkinci ilmeği arkadan girerek düz örün. Üçüncü ilmeği dolayarak yönünü çevirerek ters örün. Dördüncü ilmeği önden girerek düz örün.

Ön taraftan bu şekilde sırayı tamamlayıp arka tarafa geçince önce kenar ilmeğini alın. İlk ilmeği önden girerek düz örün. İkinci ilmeği arka taraftan girerek düz örün. Üçüncü ilmeği ters örüp son ilmeği önden girerek düz örün.

Modelin sonu hangi ilmekle biterse bitsin örgüye başlangıç şekli aynı olacak. Her defasında örgüyü çevirince aynı işlemi yaparak öreceğiz. Örgünü her iki tarafını da aynı şekilde örünce çift taraflı bir model oluyor. Örgünün iki tarafı aynı olunca bir avantaj sağlıyor.