İki Taraflı Sıralı Dağlar Örgü Modeli

Paylaştığım modelin iki taraflı olarak kullanılması sizler için avantaj sağlamaktadır. Değişik yapımları ile dikkatleri çeken örgü modellerine yer vermeye devam ediyoruz. Yayınladığım anda çok ilgi gördü. Etol şal yapımı için çok uygun bir model olduğunu düşünüyorum.

Modeli istediğiniz sayılarda başlayabilirsiniz. İlk olarak bütün ilmekleri ters örün. Örgüyü çevirip ilmekleri tekrar terse çevirerek örün. İki sırayı ters örerek tamamladıktan sonra kenar ilmeğini alın.

Sonraki ilmeğin yanındaki boşluğa girin ve buradan bir ilmek çıkartın. Sonra ipi şişe bir kez dolayıp ilmeğin kendisini düz olarak örün. Bütün ilmekleri aynı şekilde önce yan boşluğuna girip bir ilmek çıkartın sonra ipi şişe dolayıp ilmeğin kendisini düz örerek sırayı bitirin.

Örgüyü çevirin ve önce kenar ilmeğini alın. Sonra üçerli gruplar halinde olan ilmekleri üçer üçer düz örerek kesin. Bu sırada artan ilmekleri üçer üçer keserek sayıyı eski haline getirin.

Örgüyü çevirince bütün ilmekleri ters olarak örün. Tekrar örgüyü çevirin ve ilmekleri tekrar terse çevirin. Sonraki sırada ilmeğin yanındaki boşluktan ilmek çıkartıp bir ilmek şiş dolayıp ilmeği düz örerek devam edin.

Bu sırada 3 tane olan ilmekleri sonraki sırada düz örerek kesin ve eski sayıya geri dönün. Aralarda yapılan ters ilmekler sayesinde örgüye boyut kazandırılıyor. Hem yapması çok kolay hemde çok hoş görünen bir model.