İkili Papatyalar Tığ Oya Yapımı

Yeni trend tek renkli yazma oyaları olacak gibi görünüyor. Çok fazla tercih edilen bu yazmalara yaşlı genç demeden her yaşa hitap ediyor. Bu yazmalar için yapabileceğiniz modellerden birisi olan ikili papatyalar tığ oya modelini nasıl yapacağınızı görelim birlikte…  

Bu modeli sadece yazma kenarı için değil namaz örtüsü kenarı içinde kullanabilirsiniz. Bu yazmalarda genellikle zemin kısmı için yeşil renk kullanılıyor ve üzeri içinde yazmanın kendi rengi tercih ediliyor. Bu yüzden karmaşık renkler olmadığı için modellerin zarif bir görünümü oluyor.  Ayrıca bu modelleri her yaşta olan hanımlarımız severek kullanıyorlar. Önce her zaman olduğu gibi iki zincir ile yazmanın kenar tığ lamasını yaparak bir ön hazırlık yapmalısınız. Sonra istediğiniz bir yerinden ipinizi sağlamlaştırıp örmeye başlayın.

Sonra 3 zincir çekip bir kutu atlayıp ikinciye batın ve tırabzan yapın. 3 zincir çekerek tepesine pipirik yapın. Sonra zincirin üzerini sıkı iğne doldurarak aşağıya doğru geri inin. 3 zincir çekip aynı şekilde çimenleri yapamaya devam edin. Bu kısmı çiçek motiflerinin arasına istediğiniz aralıklarla yapın. Sonra örümcek yapın ve üzerine 8 zincir çekip kapatın ve bir delik oluşturun.

Sonra bu deliğin içine tırabzanlarla yaprak oluşturun. 2 tane çiçekleri yapmak için delik oluşturup tekrar bir yaprak yapın. Örümcek yaparak tamamlayın. Sonra üzerine renkli ip ile 3 tane yaprak yaparak modeli bitirin. Bu modeli yaşmak kenarı içinde aynı şekilde yapmalısınız. Bebek ve bayan örgülerinde kullanabileceğiniz şiş örgü modeli paylaştım ve çok ilgi gördü.