İkisi Birlikte Şık Tığ Oyası

Bugün de oya modelleri sizlerle paylaşacağım. Oya sevenleri de ihmal etmemek adına iki model birden paylaşacağım.

Yeni başlayan ve oya yapmak isteyen el işi severler için videolarını da ekleyeceğim yazıma ki herkes yapabilsin Hem boncuk sevenlere hem de inci sevenlere özel iki tane yepyeni şık göze hitap eden hemde oldukça kolay bir şekilde örülen yemeni oyasına yer vereceğim.

İster çeyizlere hediyelik yapın ister günlük kullanmak için yapın. Özellikle incili olan modeli mevlit için kendinize işleyebilirsiniz. Çünkü hem sade bir model hemde incilerin zarifliğiyle göze hoş gelen bir oya.

Hatta ikisini de birer günde öreceğinizi düşünüyorum. Çünkü hem teknikleri kolay hem de el oyalamaktan oya modelleri.

Yapım malzemelerine değinelim.

-tülbent (yemeni).

-dantel tığı (20-21-22no) elinize uygun olan.

-seçeceğiniz modele göre ister inci ister boncuk pullardan.

Dilerseniz yapım teknikleri hakkında bilgi vereyim birazda.

Tığ battımızı yaptıktan sonra.

Örümcek yapıp kapatıyoruz tığımızın başına 2 kere dolayıp trabzan şeklinde 4 defa da çıkıyoruz pulu muzu takıp işliyoruz modelimizi sıralı ilerliyor oyamız ve pul ile işlendiği için lale görünümü alıyor.

Yani teknikleri çok kolay trabzan zincir örümcek hiç zorlanmadan yapabilirsiniz.

Modelin yapım videosunu hazırlayan oya sandığıma teşekkür ediyorum.

İncili modelimizde gene aynı şekilde tığ battısını yapıp direk modele geçiyoruz gene aynı teknikleri kullanıyoruz.

Tek fark pul boncuk yerine en küçük boy plastik inci kullanarak işliyoruz. Sıralı bir şekilde ilerleyen oyaya inciler çok şık bir hava katmış. Videolu anlatımı için Oya ve dantel dünyasına teşekkür ederim. Çeyizlere eklenecek değer de olan iki modelinde videosunu ekliyorum.

Dilerseniz yapımlarını videodan izleyerek işleyelim kolay bir şekilde takılmadan örelim.

İyi seyirler…