İlk Defa Göreceğiniz Kalem İle Yapılan Şal Modeli

Sürekli aynı modelleri görmekten sıkıldınız mı? Eğer aynı fikirde iseniz paylaştığım kalem ile yapılan model anlatımını kaçırmayın derim. Her evde dondurma çubuğu olmayabilir ama kalem olmayan ev hemen hemen yoktur sanırım. Bu yüzden elinizde hangisi varsa onu kullanın.

Çeyiz için baharlık bayan örgüleri için etol şal ve boyunluk gibi örgüler için bu model uygun olacaktır. Örgüye başlarken istenilen uzunlukta zincir çekin. Zincirin bittiği yere bir tane sıkı iğne yapın. 6 zincir çekip beşinci zincire batın. 6 adet çekilen her zinciri beşinci zincire sıkı iğne şeklinde kapatın.

Sırayı tamamlayınca zincir çekip ilk deliğe batın. Sonra 3 tane sıkı iğne yapın. 1 zincir çekip sıkıştırın ve ilmeği uzatıp kaleme takın. Tekrar deliğe girin ve bir ilmek alıp zincir çekin. İlmeği uzatıp kaleme takın. Bu şekilde 7 tane uzun ilmek elde edeceğiz. Sonra deliğe batıp bir zincir çekin. Sonra deliğin içine 3 tane sıkı iğne yapın. 

Diğer deliğe geçip 3 tane sıkı iğne yapıp tekrar bir zincir çekin ve uzatıp kaleme takın. Kaleme takınca ilmeği sıkıştırın.  Sonraki sıraya geçince bu defa 7 tane olan uzattığımız ilmeklerin tam ortada kalan dördüncü ilmeğe batıp 6 zincir çekin ve sonra diğer ilmeklerin tam ortasına batın.

Böylece ikinci model için delik oluşturmuş olacağız. Deliklerin içine önce 3 tane sıkı iğne yapın sonra bir zincir çekip ilmeği uzatın ve kaleme takın. Tekrar deliğin içinden yeni bir ilmek çıkartıp bir tane zincir çekin ve kaleme takıp sıkıştırın.

İlmek sayısı 7 tane olunca tekrar 3 tane sıkı iğne yapıp diğer deliğe geçin. Örgünün kenar bölümünde yarım model olan 4 ilmek uzatıp kaleme takın böylece ilmek artışı olmaz.