İlmek Atlamalı Renkli Örgü Modeli

Spread the love

Şık bebek örgüleri ve battaniye gibi örgüler yapabilmeniz için ilmek atlamalı yapılan renkli örgü modelini anlatacağım bugün sizlere.

Bu aralar hanımlar kalan ipleri değerlendirebileceği örgülere ilgi duyuyorlar. Bu yüzden ilgi çekmesi ve fikir vermesi için beyaz rengin üzerine her sırasına değişik renkler kullanarak modeli hazırladım. İki renkli olarak yapmayı düşüneneler ana rengini farklı bir renk ile yapabilirler.

İlk olarak beyaz rengim ile örgüye başladım. 4 sıra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak ördüm. Sonra ön yüzde renkli ipe geçeceğiz. Kenar ilmeğini örüp ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatın. Sonra bir ilmek ters örün. İpi tekrar ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters olarak örün. 

Ön yüzde sırayı tamamlayıp arka tarafa geçin. Kenar ilmeğini örmeden alıp renkli ilmeği ters örün. Beyaz kalan örmeden atlanan ilmeği düz olarak örün. Bu şekilde sırasıyla bir ters bir düz şeklinde örerek sırayı tamamlayın. 

Ön tarafa geçince tekrar beyaz renge geçip bütün ilmekleri düz olarak örün. Beyaz iple daima ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örülüp renkli ipe geçince model uygulanacak. Bebek örgüleri be bebek battaniyesi çok şık olacaktır. Hem arta kalan ipler değerlenmiş hemde çok şık örgüler yapmış olacaksınız.

Sadece bebek örgüleri değil evinizin farklı yerlerine örtüler de yapabilirsiniz. Koltuk şalı,kırlent ve yatak şalı gibi farklı örgüler yapıp evinize kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.