İlmeklerin Yerini Değiştirerek Kabartmalı Örgü Elde Ediyoruz

Spread the love

Yeni bir model anlatımı le karşınızdayım. Sizler için model araştırmaya devam ediyorum. Paylaştığım modelin yapımı oldukça kolay oluyor. Haroşalı gibi görünse de bu görünümünü ilmeklerin yerini değiştirmemiz sayesinde alıyor. Bebek ve bayan örgülerinde kullanılabilir.

Örgünün başlangıcını ön yüzde yapıyoruz ve bütün ilmekleri düz olarak örüyoruz. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince önce kenar ilmeğini alın ve ilk ilmeği ters olarak örün. 

Sonrasında bir ilmek düz bir ilmek ters şeklinde örmeye devam edin. Bu sırayı lastik başlangıcı şeklinde örmeye devam edin. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın sonraki ters ilmeği örmek yerine arkasındaki düz ilmeği örün. Sonra ters ilmeği örüp ikisini de şişten çıkartın.

İlmekleri ikişerli olarak gruplandırıp önce düz ilmeği örün sonra ters ilmeği örün. Bu sırada önce ikinci ilmeği düz örüp sonra ilk ilmeği önden girip düz örün. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düze çevirerek örün. 

Böylece ilk başlangıca geri dönmüş olacağız. Ön yüzde ilmekleri düz örüp arka yüzde ilmekleri ters olarak örün. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki ilk ilmeği önce düz örüp bir ilmek düz bir ilmek ters şeklinde devam edin.

Arka tarafa geçince ters ilmekleri örmek yerine önce düz ilmeği örün ve sonrasında ters ilmeği örün. İlmeklerin yerini değiştirerek ön yüzde kabartmalı dalgalar elde edeceğiz.