İncili Örgü Modeli

Soğuyan havalarda örgü örme isteği oldukça artar. Örgü örmek istiyor ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız sayfayı takip etmeye başlamalısınız. Gerek uzayan kış gecelerinde boş kalmamak için gerekse ev halkının ihtiyacını karşılamak için yapacağınız her türlü örgü modeli anlatımını burada bulabilirsiniz.

Bugün gözleri kamaştıran bir model anlatımı yapacağım. Model lastik şeklinde başlandığı için hem esneyen bir yapıya sahip hemde kıvrılmayan bir yapıya sahip. İlk olarak ön yüzde modeli kurmaya başlıyoruz. Kenar ilmeğinden sonra ipi arkaya alıp bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ters örün. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örerek devam edin.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir sıra önceki örmeden atlanan ilmeği tekrar örmeden atlatın. Diğer ilmeği düz olarak örün. Sırayı tamamlayınca ön tarafa geçin. Kenar ilmeğini alıp sonraki ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çıkartın.

Sonra ipi şişe bir kez dolayın. Sonra ilmeğin kendisini düz örün. Yanındaki ilmeği ters örüp diğer ilmeğe geçince yanındaki boşluğa girip bir ilmek çıkartın ipi şişe dolayıp ilmeğin kendisini düz örün. Tek ilmekten yeni üç ilmek elde etmiş olacağız. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve sonraki ikinci ilmeğin arasından bir ilmek çıkartın. Sonra 4 ilmeği düz örerek kesin. Tekrar ikinci ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. Sonra 4 ilmeği düz örerek kesin. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki ilk ilmeği örmeden atlayıp bir ilmek ters örerek devam edin.