İp Atlamalı Burgu Modeli

Spread the love

Üzerinde ip atlamalı burgu görünümü ile erkek, bebek demeden istediğiniz örgüde kullanabileceğiniz bir model hazırladım. Modeli erkek örgülerinde nasıl kullanacağınızı görmeniz için aralarda sadece iki ters ilmek kullandım.

Bayan örgüleri için ara modeli kullanın. Model 4 ilmekle yapılıyor. Ben aralarda ikişer tane ters ilmek kullandım. Önce lastiği hazırlayın ve arka tarafta modeli kurmaya başlayın.

İki tane düz ilmek örüp bir ilmek ters örün. Sonra bir kez ipi dolayıp bir tane ters ilmek daha örün. Arada bir kez ip dolayıp bir ters ilmek daha örün. Aralarda birer tane ilmek dolayarak 4 tane ters ilmek örün. 

Sonra bir kez daha ipi dolayın ve iki tane düz ilmek örün. Aralardaki iki düz ilmeği ördükten sonra 4 ters ilmeğin ilkini örün ve aralarda ip dolayarak örün. Doladığımız bu ilmekler bir sonraki sırada ilmeklerin boyunu uzatmak için kullanılacak. 

Ön tarafa geçince kenardaki iki ters ilmeği örün. Sonra doladığımız ilmekleri serbest bırakarak 4 tane olan düz ilmeğin boyunu uzatarak diğer şişe alın. İlk iki ilmeği diğer şişe takın ve arkasında kalan iki ilmeğin üzerinden atlatın ve bu ilmeklerin arkasında alın. 

Sonra kalan iki ilmeği de diğer şişe geçirip hepsini düz olarak örün. Aradaki iki ilmeği ters örüp aynı şekilde modeli tamamlayın. Sonra arka tarafta bütün ilmekleri olduğu gibi örün.

Ön tarafta ilmekleri tekrar aynen örüp arka tarafa geçince modeli tekrarlayın. Bu modeli 4 ve katları yerine 6 ve katları olarak aynı şekilde yapabilirsiniz. Sayıları çiftli olmak şartı ile istediğiniz şekilde artırabilirsiniz.