İp Koparılmayan Motifli Görünme Sahip Tığ Model

Spread the love

Bugün sizler için yayınladığım model etol şal yapımı için kullanılıyor olsa da dantel olarak da kullanılabilir. Vitrin için oda takımı veya sehpa gibi yerler çok şık duracaktır. Modelin yapıldığı ip çok ince olduğu için resimlerden dantel olarak nasıl duracağı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Model ip koparılmadan yapılıyor. Etol şal için uygun olsa da istenirse dantel vitrin olarak da kullanılabilir. Örgüye başlarken 8 zincir çekip dördüncü zincire batın ve bir delik oluşturun. 4 zincir çekip deliğin içine 2 tane tırabzan yapın. 4 zincir çekip deliğin içine batın. 4 zincir çekip 2 tırabzan daha yapın. 

12 zincir çekip beşinci zincire batarak bir delik oluşturun. 4 zincir çekip 2 tırabzan yapın. 4 zincir çekip deliğe batarak ilk yaprağı tamamlayın. 4 zincir çekip 2 tırabzan yapın. 12 zincir çekip aynı şekilde 2 yaparak yaparak devam edin. İstenilen uzunluğa gelince son modeli 4 yaprağa tamamlayın.

8 zincir çekip sonraki yaprağın iki ilmeğine batın. 4 zincir çekip deliğe batın. 2 yaprağı 4 taneye tamamlayın. Son yaprağı bitirirken yanındaki zincire batarak bitirin. Her model 2 sıradan oluşuyor. Sonraki modelde aradaki deliklere yeni modeli uygulayın. 

Bu modelin bir kenarı yarım model olarak devam ediyor. Sonrasında aynı şekilde modeli tamamladığımız ikinci sırada olduğu gibi devam etmeliyiz. Kullandığım ip dantel ipi kadar inceliğe sahip. Bu model aynı zamanda dantel oda takımı şömen ve sehpa gibi örgülere de uygulanabilir. 

Bütün olarak ip koparılmadan örüldüğü için avantaj sağlamaktadır. Papatya bahçesini andıran görüntüsü ile eminim sizlerin de beğenisini kazanacaktır.