İp Koparmadan Bütün Örülen Motifli Örgü

İlk olarak zor olduğunu düşündüğüm ama örünce aslında ne kadar kolay olduğunu gördüğüm bir modele yer verdim. Motifli dantel görünümündeki bu minik motiflerin ip koparılma derdi olmadan nasıl yapıldığını anlatacağım.

Özellikle çeyiz için ve abiyelerin üzerine etol şal yapmak için çok güzel olacaktır. 10 zincir çekerek örgüye başlıyoruz. Beşinci zincire batın ve zinciri arka tarafa alarak buradan aldığınız ilmeği kapatıp halka oluşturun. 5 zincir çekip ipi çift dolayın halkaya girin. Buraya üç defada tırabzan yapın. Son ilmeği kapatmayın. İpi tekrar çift dolayıp aynı yere bir tırabzan daha yapın. 

3 tırabzan olunca kalan son ilmekleri bir defada toplayın. 5 zincir çekip halkaya girin ve yaprağı kapatın. Tekrar 5 zincir çekip çift dolayın ve ikinci yaprağı aynı şekilde tamamlayın.

Bu şekilde 3 yaprak yapın ve son yaprağı kapatırken ilk başta çektiğimiz zincire batıp birlikte kapatın. 

1 zincir çekip zincirin yanındaki boşluğa batın. 5 zincir çekip sonraki yaprağın yanına batın 7 zincir çekip aynı yaprağın diğer yanına batın. 5 zincir çekip diğer yaprağa geçin. Köşe oluştururken 7 zincir yaprak aralarında ise 5 zincir çekin. 3 etrafını dolaşın ve 17 zincir çekin. 

Beşinci zincire batıp bir halka oluşturun. Aynı şekilde yapraklarını tamamlayıp kenar zincirlerini oluştururken ekleyerek devam edeceğiz.  İster yan şekilde eklerken ister üst sıraya geçerken olsun önce motifi yapıp tamamlayın. Sonrasında eklemeye veya üst sıraya geçmeye başlayın.