İşkembe Modeline Rakip Yağmur Damlaları Örgü Modeli

Çıtı pıtı bir görünüme sahip yeni bir örnek hazırladım. Yağmur damlaları örgü modeli adını verdiğim örneği bebek örgüleri bayan örgüleri ve şapka kaşkol gibi çok fazla yerde kullanabilirsiniz. Modelin daha iyi görünmesi için biraz kalın bir iple çalışmanızı tavsiye ederim. Benim ipim biraz kalın şiş numaram da 3,5 numara idi.   

Model tekli ilmeklerle yapılmaktadır. İlk olarak kenar ilmeğini örmeden alıyoruz ve bir ilmeği düz örüp sonraki ilmeği örmeden önce çift dolayıp ilmeği örmeden diğer şişe atlatıyoruz. Sonra tekrar bir düz ilmek örüp çift dola sonraki ilmeği örmeden atlat şeklinde sırayı tamamlayın.    

Diğer sıraya geçince ilmekleri düz öreceğiz. Çift doladığımız ilmeği serbest bırakıp örmeden diğer şişe geçirin. Sonraki iki ilmeği düze çevirin. Sonra örgünün arka yüzüne geçin. Bu defa ilmekleri ters olarak örerken atladığımız ipi ve yanındaki ilmeği örmeden diğer şişe geçiriyoruz. Bu sırada ipi de şişe doluyoruz. Böylece ilmekle birlikte şişte iki ip daha olacak. Tekrar ön yüze geçince bütün ilmekler düz olarak örülecek. Üzerinden atlanan ilmeklerle birlikte ilmeği toplayarak düz örün. Aynı işlemleri bu defa ilmekleri kaydırarak uygulamaya devam edin. Modeli işkembe örneğine benzetenler var ama yapılışı biraz daha farklı. Aynı şekilde işkembe modeli gibi bu modeli de erkek örgülerinde kullanabilirsiniz. Elde kalan dantelleri değerlendirip farklı bir tarz yaratabileceğiniz kumaşa geçirilen dantel modellerini mutlaka inceleyin.