İstediğiniz Örgüde Kullanabileceğiniz Model Tarifi

Bu model favoriniz olacak gibi görünüyor. Her türlü örgüde kullanabileceğiniz çıtır bir örgü modeli tarifini vereceğim.Model kıvrılmayan bir yapıya sahip olduğu için lastik kullanmayabilirsiniz.

Örgünün başlangıcında önce ön yüzde bütün ilmekleri düz olarak örüyoruz.  Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir tane ilmeği düz olarak örün. İpi şişin arkasına geçirerek 2 tane ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. Arka yüzde modeli örerken ip daima arka tarafta olacak. Tekrar bir tane düz ilmek örüp ipi arkaya alın ve 2 ilmeği örmeden diğer şişe aktarın.

Ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir önceki sırada örmeden atladığımız iki ilmeği ters örün. Ters olarak görünen ilmeği düz olarak örün. 2 ters bir düz olarak örün. Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp ters olan ilmeği ipi ön tarafa alarak örmeden atlatıyoruz.

2 tane düz örüp ters olan ilmeği örmeden atlatıyoruz.  Tekrar ön yüze geçince ilmekleri tekrar düz olarak örüyoruz ve başlangıca dönmüş oluyoruz. Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir tane düz ilmek örün ve iki ilmeği örmeden atlatın.

Ön yüzde ise atlattığımız ilmekleri ters örüp ördüğümüz ilmeği de düz olarak örüyoruz. Arkaya geçince düz ilmekleri örerken ters ilmeği ise örmeden atlatıyoruz.