İstek Üzerine İki Renkli Örgü Modeli

Bebek örgüleri için iki renkli örgüler sıkça tercih edilir. İki renkli örgülerde hem bir canlılık vardır hemde kalan ipleri değerlendirme şansı vardır. Renkli yapılan örgülerde ben genellikle oldukça koyu renkleri seçerim.

Bunun nedeni koyu renklerle bir araya gelen beyaz rengin patlaması ile ortaya çok ilgi çekici görüntüler çıkmaktadır. Şimdi modelin yapımına gelecek olursak ben mavinin en koyu tonlarında olan gece mavisi ipi birde bu rengi açacak olan beyaz rengini tercih ettim.

Ana renk için koyu renk kullanırsanız önce lastiği koyu renk ile hazırlamalısınız. Eğer açık rengi ana renk olarak kullanmak isterseniz bu defa da açık renk ile lastiği hazırlamalısınız.  Kullanacağınız ana renk örgünün görünüşünü tamamen değiştirecektir. Eğer karar veremezseniz küçük bir parçada renkleri deneyip görebilirsiniz.

Modele geçince önce ön yüzde bütün ilmekleri düz örün. Arka yüzde ise bütün ilmekleri ters örerek tamamlayın. Her renk iki sıradan oluşmaktadır. Ön tarafa geçince bu defa renk değiştirmelisiniz. Ben ana rengi beyaz olarak kullandım ve bu ilk iki sırayı beyaz iple hazırladım. 

Sonra mavi ipe geçtim ve ilk ilmeği örmeden atlatıp ikinci ilmeği mavi iple düz olarak ördüm. 3 ilmeği düz örüp ipi arka tarafa alarak bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki 3 ilmeği tekrar düz olarak örün. 

Ön yüzde bu şekilde bir ilmek atlayıp üç ilmek düz örerek sırayı tamamlayın. Arka tarafa geçince ön yüzde örmeden atladığımız ilmekleri ipi arkaya alıp tekrar örmeden atlatıyoruz. Sonraki üç ilmeği ters örüp arada kalan ilmeği örmeden atlatıyoruz. 

Ön yüzde tekrar ipi değiştirip beyaz ipe geçiyoruz. Alt sıradaki 3 tane düz ördüğümüz renkli ilmeklerin ilkini daima düz örüp sonrakini ters sonra düz olarak devam edin.

Arka yüzde bütün ilmekleri ters örüp ön yüzde kaydırarak modeli kurmaya devam edin.  İkinci modeli kurarken bu defa ilk 2 ilmeği renkli örüp sonraki ilmeği örmeden atlatmalısınız. Böylece aynı şekilde modeli kurmaya devam edebilirsiniz.