İstek Üzerine Kalpli Örgü Modeli Anlatımı

Spread the love

Bir izleyicim tarafından gelen istek üzerine bebek yeleği yapılmış olan modeli anlattım. Bu modelin bayan yeleklerine çok yakışacağını düşünüyorum. Hanımlar sürekli farklı ve hoş modeller arıyorlar. Bu talebi karşılamak için yapımı biraz dikkat isteyen kalpli model anlatımına geçelim isterseniz….

Model örülüş yönünde ters kalplere benziyor. Ama robalı örülen bir bebek yeleğinde tersten göründüğü için kalp şeklini alıyor. Bir kaç tane püf noktasını dikkatle dinlerseniz zorlanmadan yapabilirsiniz. 

Model 13 ilmekle yapılıyor. Aralarda baklava dilimi şeklinde uyguladığımız desen için bir ilmek gerekiyor. Toplamda 14 ilmek ve katlarını ayarlayıp bir tane ilmek ilave etmelisiniz. 

Ben 3 model olarak küçük bir parça çalıştım. 3 numara şiş kullandım. Yelek yapmak isteyenler 3,5 numara şiş kullanarak 36-38 beden için 4 model+10 ilmek lastik olarak sayıları ayarlayabilirler. 

İlk önce arka taraftan bütün sırayı ters olarak örün. Ön tarafta kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın ve iki ilmek kesin. 9 tane ilmeği düz örüp iki ilmeğin yerini değiştirip kesin. Bir dolayın bir ilmek ters örün bir dolayın ve iki ilmek kesip 9 ilmek düz örün. İki ilmeğin yerini değiştirip kesin. 

Sonraki sıralarda artırılan ilmeklerle beraber bir tane olan ters ilmekler artmış düz ilmekler ise kesilerek eksilmiş olacak. Artırma sırası 4 tane olunca bu defa ters ilmekler kesilmeye başlanıp aynı anda düz ilmekler de kesilmeye devam edecek.