İstek Üzerine Tığ ile Yapılan Dolgulu Yelek Modeli

Sizlerden gelen istek üzerine bahar aylarında kullanabileceğiniz tığ işi dolgulu yelek modeli hazırladım. Baharlık olduğu için ince iple örmeyi tercih ettim. Etol şal yapmak isteyenler için de güzel bir model olacaktır.

Örgüye başlarken zincir çekip hazırlıyoruz. Sonra ikinci sıraya geçince zincirin üzerine 7 tane üçlü tırabzan yapın. 8 zincir çekip dördüncü zincire batarak üçlü tırabzan yapıyoruz. Tırabzanları 7 tane oluncaya kadar devam ediyoruz. Aralarda 8 zincir çekip dördüncü zincire batarak öreceğiz.

İkinci sıraya geçince 7 zincir çekip tam ortada kalan dördüncü tırabzana batın ve buradan bir ilmek uzatın. İpi dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Her defasında ipi dolayarak 7 tane ilmek çıkartın. Dolguların iri görünmesini istediğim için 7 ilmek çıkarttım.

Bu kalınlığı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çıkarttığım bu ilmekleri iki aşamada toplayarak dolguyu tamamlıyoruz. 4 zincir çekip önceki zincir ile oluşturduğumuz deliğe batıp sıkı iğne örer gibi örüyoruz. Tekrar 4 zincir çekip sonraki tırabzanların tam ortasına batıp bir dolgu daha yapıyoruz. 

Bitiş kısmında dolguyu tamamlayıp 4 zincir çekin ve çift doladığımız ilmekleri örgünün sonuna batarak tırabzan yapıyoruz. Sonraki sıraya geçerken 4 zincir çekip hemen zincirin yanına bir tırabzan yapıyoruz. 

8 zincir çekip dolguların önce başındaki deliğe girip 3 tırabzan yapın. Dördüncü tırabzanı dolgunun tepesine yapın. Dolgunun sonundaki deliğe 3 tırabzan daha yaparak ilk sırayı tekrarlayın.