İster İki Renkli Yapın İster Tek Renkli Olarak Yapın

Spread the love

İki renkli olduğu kadar tek renk ile de çok şık olan bu modelin yapımını merak ediyor musunuz? Özellikle bayan örgülerinde kullanmak isteyeceğiniz bir model oldu. Bebek battaniyesi yapmak isteyenler bu modeli mutlaka denemeliler.

Dilerseniz hiç renk değiştirmeden sadece tek renk olarak da kullanabilirsiniz. Model 2 ve katları ile yapılıyor. İlk olarak ilmekleri şişe takıp bütün ilmekleri arka tarafta ters olarak örün. Sonra ön tarafa geçince bütün ilmekleri tekrar terse çevirerek örün. 

Model her defasında arka tarafta kurulmaktadır. Arka tarafa geçince renk değiştirin. Kenar ilmeğini örün ve ikinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 

Tekrar ikinci ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp şişe ipi dolayın ve ilmekleri keserek düz örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters örün. Bir ilmek düz örüp sonrasında iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. 

Bundan sonrasında bir ilmek düz örüp iki ilmeği ters örerek kesin. Arka tarafta artan ilmekleri bu şekilde eksiltmiş olacağız. Sonrasında örgüyü çevirip bütün ilmekleri ters olarak örün.

Sırayı tamamlayınca örgüyü çevirip ilmekleri tekrar terse çevirerek örün. Böylece bir modeli bitirmiş olacaksınız. Arka tarafa geçince ipi değiştirip aynı işlemleri tekrarlayın.