İster Lastik İster Model Olabilen Haroşalı Çizgiler Örgü Modeli

İster lastik ister ana model olarak kullanabileceğiniz haroşalı çizgiler örgü modelini sizlere değişik fikir vermesi için hazırladım. Örgülerde sürekli aynı lastik modelini kullanmaktan sıkıldıysanız bu modeli denemenizi tavsiye ederim.

2 ilmek ve katlarını ayarlayıp modele başlıyoruz. Hemen ön taraftan örmeye başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alıp iki ilmek düz örün.

2 ilmek ters 2 ilmek düz olarak örün. Lastik şeklinde başlayın. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alın. Bir ilmek dolayıp ters olan ilmekleri düz örün.

Doladığımız ilmeği ördüğümüz ilmeklerin üstünden atlatıp bırakın. Sonraki iki ilmeği düz olarak örün. Bir ilmek dolayıp iki ilmek düz örün.

Dolanan ilmeği ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu sırada ilmeklerin tamamını düz olarak örün. Örgüyü çevirince aynı ilk başlangıçta yaptığımız gibi iki ilmek düz iki ilmek ters şeklinde devam edin. Bu örgüde model arka tarafta kurulacak.

Ön tarafta iki ilmek düz iki ilmek ters şeklinde örülecek. Arka tarafa geçince ters ilmekleri düz olarak öreceğiz. Bir ilmek dolayıp iki ilmek düz örün.

Doladığımız ilmeği örülen iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakacağız. Sonraki iki ilmeği düz örerek devam edeceğiz. İnce veya kalın iplerle yapabileceğiniz bir model oldu. Erkekler için ceket yapabilirsiniz. Boyunluk, kaşkol veya şapka gibi örgülere uygun oldu.