İster Model Olarak Kullanın İster Lastik Olarak

Model kullanımına uygun olan bir lastik modeli anlatımı ile başlıyoruz. Paylaştığım anda videolu anlatımı çok büyük ilgi gördü. Lastik şeklinde örüldüğü için büyük bir avantaj sağlıyor. Bu yüzden boyunluk ve etol şal gibi örgüler için çok uygun olacağını düşünüyorum.

Modelin yapımı için 2 ve katları ile ilmekleri hazırlayalım. Önce arka taraftan iki düz ilmekle başlayalım. Sonra 2 ters ilmekle devam edelim. 2 düz 2 ters şeklinde aynı lastik gibi ilk başlangıç sırasını tamamlayalım.

Örgüyü çevirip ön tarafa geçince ilk 2 ilmeği ters olarak örün. Sonraki 2 ilmeği düz olarak örün. Sonra ördüğümüz 2 düz ilmeği diğer şişe tekrar alalım. Bu 2 ilmeğin bittiği arasına girip buradan yeni bir ilmek çıkartalım.

Çıkarttığımız bu ilmeği şişe takalım ve ördüğümüz 2 tane düz ilmeği tekrar örmeden şişe geri aktaralım. 2 ters ilmek 2 düz ilmek örün. Düz ilmekleri şişe geri alın ve arasından bir ilmek çıkartın. Sonra tekrar şiş değiştirin.

Modelin arka tarafına geçince düz ilmekleri aynen örün. Ters ilmeklere gelince ilk ilmeği ters örün sonra kalan 2 ilmeği ters örerek kesin. 2 ilmek düz örün bir ilmek ters sonraki iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. Böylece ilmek sayısı eski haline gelecektir.