İyi Kalpler Tığ Örgü Anlatımı

İsmi gibi eğlenceli tığ örgü modelini ben çok severek hazırladım sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum. Modelin yapımında her sırasına ayrı bir renk kullandım. Ama isterseniz iki renk ile de yapabilirsiniz. Bu model bebek battaniyelerinden genç kızlar için yatak örtüsüne kadar kırlent bebek takımı çanta gibi çok farklı yerlerde kullanıma uygundur. Evde kalan ipleri değerlendirebileceğiniz çok güzel bir model oldu. İpleri koparınca kenarlarda ipleri örerken arada kaybet melisiniz. Böylece örgünün kenar kısımları temiz görünecektir. Her rengin arasında bir sıra beyaz renk kullandım. Başlangıçta her model için 6 zincir çekerek örgüye başlıyoruz.   

Sonra beyaz ipi bırakıyoruz ve renkli ipe geçiyoruz. 3 zincir çekip aynı başlangıç noktasına batarak 2 tane daha ikili tırabzan yapıyoruz. 3 zincir çekip altıncı zincire batarak aynı yere 5 tane ikili tırabzan yapın. Arlara 3 zincir çekip altıncı zincire 5 tırabzan yaparak sırayı devam ediyoruz. Son olarak bitiş kısmına 3 tırabzan yaparak bitirin.     

Bitirdikten sonra ipi kopartıp beyaz ipi bıraktığımız yere geri dönün. 3 zincir çekip ilk tırabzanın tepesine batın. 2 zincir çekip aynı yere batın ve pipirik yapın. 2 zincire çekip tırabzanların bir ilerisindeki deliğe batıp ikili tırabzan yapın. 1 zincir çekip bir delik ileriye batıp ikili tırabzan yapın. 3 zincir çekip 5 tırabzanın tam ortasında kalan yere batıp tutturun. Sonra tekrar beyaz ipi bittiği yerde bırakıp başa dönün ve renkli ipe geçin. Bu modelin püf noktası tırabzanlı bölüm daima ön tarafa gelecek şekilde örülecek ve her defasında sıranın başından başlanılarak örülecek.  Nişan ve söz bohçaları için aradığınız en ağır havlu kenarı modellerini sizler için araştırdım.