Kabarık Yelek Modelini Örgü Başlangıcı Olarak Kullanın

Kabarık yelek modelini hem bayanlar için hemde bebekler için kullanabilirsiniz. Ayrıca bebek battaniyesi olarak kullanmanızı öneririm. Modeli sadece bir sıra kullanıp üzerini düz örerek farklı bir tarz elde edebilirsiniz.

Çok ilgi çekici ve kabarık yapıda bir model olduğu için dikkatimi çekti. Modelin yapımı için 8 ilmek ve katlarına ihtiyacınız olacak. İlk olarak ilmekleri şişe takın ve ön taraftan bütün ilmekleri ters olarak örmeye başlayın. 

Modelin arka tarafına geçince bu defa ilmeklerin hepsini düz olarak örün. Modelin üçüncü sırasında modelin ön tarafına geçince modeli kurmaya başlıyoruz. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın. 2 ilmek düz örüp sonraki iki ilmeğin yerini değiştirin.

3 ilmeği düz örerek kesin. 2 ilmek düz örüp bir dolayın ve bir ilmek düz örün. Böylece ilk model bitmiş olacak. Bir dolayıp 2 ilmek düz örün. 2 ilmeğin yerini değiştirip üç ilmeği düz örerek kesin. 2 ilmek düz örüp bir dolayın. 

Modeli arka tarafta ters örerek tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir ilmek daha düz örün. Bir dolayıp bir ilmek düz örün. İki ilmeğin yerini değiştirip üç ilmeği düz örerek kesin. 

Bir dolayıp 3 ilmeği düz örün. Sonra ikinci modeli tekrarlayarak devam edin. Arka tarafta ilmekleri ters örerek sırayı tamamlayın. Ön tarafta ilk üç ilmeği düz örüp bir dolayın. İki ilmeğin yerini değiştirip üç ilmeği düz örerek kesin. Arada 2 sıra ön yüzde ters arka yüzde düz örüp modeli kaydırarak tekrarlayın.