Kabartmalı Örgü Modelini Görenler Fare Dişi Modeli Zannediyor

Yeni kabartmalı örgü modelini görünce fare dişi modeli zannedebilirsiniz. Kabartmalı görünümü ve lastik istemeyen yapısı ile birçok örgüde tercih edebilirsiniz. Model her ne kadar fare dişi modeline benzese de yapımı tamamen farklı bir örnek oldu.

Lastik gerektirmeyen  bir model olduğu için kaşkol ve boyunluk gibi örgülere de çok yakışacaktır. İlk olarak ilmekleri ayarlayın ve arka taraftan bütün ilmekleri ters örerek örgüye başlayın.

Sonra örgünün ikinci sırasına geçerek ön tarafta kenar ilmeği örmeden alın. Sonra ilk ilmeği ipi arkaya alarak örmeden atlatın. Bu sırada bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örerek devam edin.

Örgünün arkasını çevirip kenar ilmeğini örmeden atlatın. Bu sırada örmeden atlattığımız ilmekleri önce ön taraftan girerek bir defa örüp sonra arkadan girerek bir kezde düz olarak örün. Aradaki ilmeği düz örerek devam edin.

Örgüyü çevirince iki tane ördüğümüz ilmeklerin ilkini ipi arkaya alarak örmeden atlatın. Sonraki iki ilmeği ters örerek kesin. Bir ilmek örmeden atlatıp sonraki iki ilmeği ters örerek kesin.

Örgünün ön tarafını çevirip ilk ilmeği örmeden atlatıp sonraki ilmeği ters örerek devam edin. Bu şekilde örgüye devam edin. Bu model çok ince iple kendini göstermez. Kalın iplerle örmenizi tavsiye ederim.