Kabartmalı Yoncalar Tığ Yelek ve Şal Tarifi

İnce iplerle örülünce çok zarif ve 3 boyutlu görünen kabartmalı yoncalar tığ işi yelek ve şal modeli olarak kullanabileceğiniz bir model anlatımı var. Bu modeli yelek olarak kullanmak isteyenler başlangıç için tırabzan yerine file şeklinde delik yapabilirler. Tabi bu tamamen sizin zevkinize bağlı bir durum.

Başlangıç olarak 5 zincir çekip dördüncü zincire sıkı iğne örer gibi batıyoruz ve bu şekilde bir sıra delik oluşturuyoruz. Sonra 5 zincirle iki tane delik oluşturup sonraki deliğe batarak 4 tane üçlü tırabzan yapın. 4 zincir çekip aynı deliğe 4 tırabzan daha yapılacak. Bu sırada her modelin arasında 2 delik olması gerekiyor. Sonraki sırada tırabzanların ortasına batın ve 4 zincir çekip 3 tane üçlü tırabzan yapın. 4 zincir çektikten sonra tekrar tırabzanların dibine batın. 4 zincir çekip tekrar aynı deliğe 3 tane tırabzan yapıyoruz ve 4 zincirle tekrar dibine batılacak. 4 zincir çekip 3 tırabzan daha yaparak üç tane yonca yaprağını tamamlıyoruz. Hiç zincir çekmeden sonraki deliğe batın ve tutturun. Araya 5 zincirle bir delik yapın ve aynı işlemi tekrarlayarak devam edin.

Sonra iki modelin arasına iki sıra delik yaparak araya boşluk veriyoruz ve aynı modeli bu defa iki modelin tam ortasına gelecek şekilde tekrarlayın.Yelek yapımı için 3 veya 4 ince angora ip yeterli olacaktır. Eğer küçük beden yapılacaksa 2 ip yeterli olabilir. Şal yapımı içinde 3 ip yeterli olacaktır. Ayrıca modelin anlatımını videodan izleyebilirsiniz. Çocuklarınızı soğuk kış günlerinde sıcacık tutmak için örgü bere kaşkol yapabilirsiniz. Doğum hazırlığında olanların ilgisini çekecek olan battaniye modellerini görünce tablo gibi olduğunu düşüneceksiniz.