Kademeli Yaka Kesimli Papatyalar Yelek Tarifi

Hemen çabucak biten ve çok zevkli örülen tığ ile yapılan ve yaka kesimi farklı olan bir model hazırladım. Kademeli yaka kesimi olan papatyalar yelek yapımına lastik kısmı için tırabzan örerek başlıyoruz. Başlangıç olarak her model için 10 tane tırabzan örüyoruz. 5 adet üçlü tırabzan örüp iki zincir çekiyoruz ve üçüncü tırabzana batarak 6 defada çektiğimiz dolguyu yapıyoruz. 2 zincir çekip üçüncü tırabzana batıp 5 tane tırabzanı yaparak devam edin. Sonraki sıraya geçince ise 5 tırabzanı yapın zincir çekilen yere batın ve bir dolgu yapın ve 2 zincir çekip sonraki deliğe batıp bir dolgu daha yapıyoruz. Sonra 5 tırabzanı yaparak devam edin.

Küçük bedenler için koltuk kesiminde bir model kesmeniz yeterli olacaktır. Bunun için bir modelin üzerine 5 tane tırabzan yaparak lastik şekline çeviriyoruz. Bir sonraki sırada bu modelin üzerindeki ilk 5 tırabzanı örüp diğer kısımlarını örmeden geri dönerek kol kesimini yapmış oluyoruz. Yaka kesimi içinde aynı şekilde yakanın yanındaki bir modelin üzerine 5 tırabzan yapın ve kenar lastiğinden 2 tırabzanı örüp diğerlerini örmeden geri dönün. Kesme işlemi yapmadan bu şekilde 4 sıra modeli aynen örüp sonrasında aynı işlemleri yaparak ikinci ve üçüncü kademeleri yapabilirsiniz. Hep aynı yaka kesiminden bıkanlar bu tekniği kullanabilirler. Büyük bedenler için koltuk kesimini daima daha fazla yapmalısınız. Örümcekli yelek modeli gelin yelekleri ve şal modellerine mutlaka yapmanız gereken örnekler içinde yer almaktadır.