Kadın Örgülerinde Aranılan Model

Tüm bayan örgülerinde kullanılan zarifliği ve şıklığı ile gözleri kamaştıran yeni bir model anlatımına yer verdim. Yelek ve şal yapımında sıklıkla tercih edilen bir model oldu.

Model 4 ilmekle yapılıyor. Aralarına ikişer tane ters ilmek koydum. Toplamda 6 ilmek ve katlarını hesaplayıp iki tane ilmek ilave edin. İsterseniz hemen model anlatımına geçelim. İlk iki ilmeği ters örüp 4 ilmek düz örün. 

2 ilmek ters örüp 4 ilmek düz örün. Sırayı tamamlayınca arka tarafa geçin ve bu defa ilmekleri oldukları gibi örün. Ön tarafa geçtiğimiz zaman ilk başlangıçtaki iki ilmeği önce ters örün. Sonra hemen bir kez ilmek dolayın bir düz ilmek örün. Bir dolayıp bir düz ilmek örün. 

Bir dolayıp bir düz ilmek örün ve bir dolayıp bir ilmek düz örün ve bir dolayıp aradaki iki ilmeği ters örün. Sadece aradaki ters ilmekleri örerken arasında dolama yapmayın. Ters ilmeğin bittiği yerde hemen artırmalar başlıyoruz. Aralarda birer ilmek dolayarak artırma yapın. 

Aralarda yaptığımız bu artırmalar sonraki sırada ilmeklerin boyunu uzatmak içindir. Modelin arka tarafına geçince ilk iki ilmeği ters örün. Sonra doladığımız ilmekleri serbest bırakıp 4 ilmeğin boyunu uzatın. Diğer şişe geri alıp iki ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çıkartın.

Sonra ilk iki ilmeği birlikte düz örün ve ilmekleri şişten çıkartmadan dördüncü ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. Sonra 4 ilmeğin hepsini birlikte düz örüp toplayın. Aradaki 2 ilmeği düz örün. 

Dolayarak artırdığımız ilmekleri serbest bırakıp ilmeklerin boyunu uzatın. İkinci ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. İki ilmeği birlikte kesin ve ilmekleri şişten çıkartmayın. Dördüncü ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp 4 ilmeği birlikte keserek devam edin.