Kadın ve Çocuk Örgülerine Sarmal Ajurlu Örgü Modeli

Kadın ve çocuk örgüleri için hem ajurlu hemde kabartmalı bir model anlatımı ile beraberiz. Modelin aralarında ikişer tane ters ilmek var. İsterseniz bu ters ilmekler yerine başka bir ara model koyabilirsiniz. Ama benim tavsiye aralarda ters ilmek kullanmanız yönünde olacaktır. Çünkü ters ilmekler örgüye boyut vermekte oldukça yararlı olacaktır.

Modeli ister lastik sonrasında ister hemen koyabilirsiniz. Örgüye önce ön taraftan başlıyoruz. Önce 2 ilmek ters örün. Sonra 3 ilmek düz örün. 2 ters 3 düz şeklinde ilk sırayı tamamlayın. Sonra arka tarafa geçince ters ilmekleri ters düz ilmekleri düz şeklinde sıra boyunca örün.

Tekrar ön tarafa geçince 2 ters ilmeği örün. Düz ilmeklere gelince önce bir kere ipi dolayarak ilmek artırın. Sonra iki düz ilmeğin yönünü çevirip şişe geri takın. Sonra tersten girerek bu iki ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Bu şekilde ortadaki ilmeği örgünün başına alarak örgüye boyut vermiş olacağız.

Bu örgünün tek püf noktası. Son düz ilmeği örüp örmeden atlanan ilmekleri bu ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bir ilmek dolayıp artırın. 2 ters ilmeği örüp bir dolayın ve iki ilmeğin yönünü çevirin. Tersten girip bu iki ilmeği diğer şişe aktarın. Sonraki ilmeği düz örüp bu iki ilmeği de atlatıp ilmeği teke düşürün. Bir ilmek dolayıp devam edin.

Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta 2 ilmek ters örün. Düz ilmeklere gelince bir ilmek düz örüp bir ilmek dolayın. Sonraki iki ilmeği düz örerek kesin. Arka tarafta bütün ilmekleri ters örün. Bundan sonrasında ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlayarak devam edin.