Kahve Çekirdeği Modeli ile Değişik Burgular Yapın

Farklı tarzda yapılan bir burgu modeli ile sizler için yaptığım anlatımlara yenisini ekliyorum. Sanırım burgu modeli bilmeyen yoktur. Burgu modelinin içinde kahve çekirdeği modelini yerleştireceğiz. Spor örgülerin vazgeçilmezi olan burgu modelini birde bu şekilde görüp incelemenizi öneririm. Sadece burgu modeli olarak anlatım yaptım. Ama aralarda kullandığım ters ilmeklerin yerine başka bir model kullanabilirsiniz.

Modelin kullanım alanlarına gelirsek burgu modelinin kullanıldığı her yere rahatlıkla uyacaktır. Burgu modelini 6 ilmekle yapmanız gerekiyor. Ben modelin aralarına ikişer tane ters ilmek koydum bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

İlk olarak örgünün ön tarafını örmeye başlıyoruz. 2 ilmek ters örüp 6 ilmek düz örün. 2 ters 6 düz örerek sırayı tamamlayın. Arka tarafa geçince ilmekleri olduğu gibi aynen örün. Tekrar ön tarafa geçince 2 ters ilmeği örün. Düz ilmeklere gelince üçüncü ilmeği ilk ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. İlk ilmeği düz örüp bir dolayın sonra ikinci ilmeği düz örün.

Böylece kahve çekirdeği modeli yapmış olacaksınız. Kalan 3 ilmeği düz örüp aradaki 2 ilmeği ters örerek devam edin. Burgu modeli yaptığımız 6 ilmeğe gelince üçüncü ilmeği ilk iki ilmeğin üzerinden atlatın. Başlangıçtaki iki ilmeğin arasında dolayıp eksilen ilmeğin yerine yenisini artırın.

Arka tarafa geçince ilmekleri olduğu gibi aynen örün. Tekrar ön tarafa geçince ilmekleri tekrar olduğu gibi örün. Arka tarafa geçince ilmekleri aynen örerek tamamlayın. Ön tarafa geçince 2 ilmek ters örün. 6 tane olan düz ilmeğe gelince ilk üç ilmeği ön taraftan diğer 3 ilmeğin arkasına alın ve ilmeklerin hepsini düz örün.

Burgu modelini yaparken kahve çekirdeği modelinin üst tarafta olması gerekiyor. Bundan sonraki sırada örgüyü çevirip arka tarafa geçin. İlmekleri olduğu gibi örün. Bundan sonra 2 sıra daha ilmekleri aynen örerek tamamlayın. Burgu yaptıktan sonra örgünün ilk başlangıcında yaptığımız işlemlere geri döneceğiz.