Kahve Çekirdeği Prenses Hırka Modeli

Spread the love

Herkese merhaba bugün sizlerle son zamanlarda çok popüler olan bir hırkanın yapımını paylaşacağız. Hırka modelimiz oldukça şık ve severek öreceğiniz bir hırka yapacağız.

Malzemeler 2 adet bebe yünü, 3 numara şiş ve kalın beyaz boncuk. Şişe 85 ilmek atarak başlayalım ve 3 sıra haroşa örelim. Elimizdeki ilmekleri 15 ilmek ön için örün 1 dola, 2 ör, 1 dolayın, kol için 11 ilmek örüp yine 1 dola 2 ör 1 dola işlemini yapın.

Arka için 25 ilmek örelim, sonra 1 dola 2 ör 1 dola yapın. Diğer kol için 11 ilmek ör 1 dola 2 ör 1 dola yapıp kalan ilmekleri örelim. Sıranın giriş ve çıkışlarında patlar için 6 ilmek haroşa örelim.

Arkayı örüp on sıraya gelelim.1 dola 2 ör 1 dola işlemlerimizi hırka bitene kadar devam edeceğiz. Bu artırmaları 20 tane olunca kol ve bedeni ayıracağız.

Bu sıramızda ilk iliğimizi açalım, her ılık arası 8 haroşa olacak şekilde öreceğiz. 6 harosu örelim, modelimizi kuralım, 1 ters ör üçüncü ilmeği üstünden atlat ör dola ör yapalım ve 1 ters örüp 2. Modelimizi koyup artırma yerine kadar düz örelim.

Artırmayı yapıp 1 ters ör modeli koy, 1 ters ör 2. Modeli koy ters ör, artırmaya kadar devam edip yine artırmayı yap. Arkada 1 ör 1 ters ör, burada 6 tane model olacak ve her model arasında 1 ters olacak şekilde modelleri kurun.

Sonra artırmaya kadar kaldı örün, artırmayı yapın ve diğer kol ve önde uyguladığınız işlemleri uygulayın, pat kısmındaki 6 haroşayı örün. Arkada tersi ters düzü düz örün. Daha sonra önde de tersi ters düzü düz örüp, arkayı da örüp gelin. Bu sırada yine modelimizi dikkat ederek kuralım. Artırma yerleri 20 tane olana kadar bu şekilde model kurma sıralarını şaşırmadan örün.

Ön kısma gelince önü örelim, ilk artırma ve ortadaki 2 ilmeği öne ekleyip kol ilmeklerini ayrı bir ipe geçirin, diğer kola gelene kadar örün ve ilk artırmayla 2 ilmeği arkaya ekleyip kolu ayırıp diğer öne gelin. Şimdi ön ve arkayı öreceğiz. İlk baştan beri olan kahve çekirdekleri 11 tane olup 12. Modele başlayana kadar örelim.

12. Kahve çekirdeğini kapatmadan boncuk takmaya başlayacağız. 6 haroşu örelim, 1 modeli örelim 1 gizli artır ortadaki ters ilmeğe boncuk geçir örmeden şişe alıp tekrar 1 gizli artırma yapıp 2. Modeli yapalım. Sonra arkaya gelene kadar ilmekleri geldiği gibi örelim.

Arkayı da modellere kadar örelim. İlk modeli örüp aradaki tersi örmeden 1 artır aradaki boncuk tak 1 artır modeli ör. Bu sırada tüm modellerin arasındaki terslerin sağ ve soluna 1 er ilmek atıp ortadaki terse 1 boncuk takalım. Arkalardaki tersi ters düzleri düz örelim. Her boncuk arası 9 sıra ters olacak sonra tekrar boncuk takacağız.

Her 9 sırada bir boncuk takacağız ve sağ , soluna birer ilmek artıracağız. Bu şekilde arka arkaya 5 boncuk olana kadar artırmaları atlamadan örelim. Son boncuktan sonra 6 sıra daha örüp 2 sırada haroşa örüp örgüyü bitirelim. Şimdi kolları öreceğiz.

Bunun için ayırdığımız ilmekleri şişimize geçirelim. Kolda ki modeller 15 tane olana kadar herhangi bir işlem yapmadan örelim. 16. Kahve çekirdeğini kapatırken bedende yaptığımız artırma ve boncuk takma işlemlerini yapalım.

9 ters ördükten sonra yine artırıp boncuk koyun. 3 boncuk olduktan sonra 8 sıra ters örüp 2 sıra haroşa yapıp kolu bitirelim. Kolu bitirdikten sonra ipimizi biraz uzun keselim. Diğer kol uda örüp süslemelere geçelim. Danteli alıp zevkimize göre sıklığını ayarlayıp pileli olarak dikelim.

Dantel dikişinden sonra kolu dikelim. Kurdelesini fiyonk haline getirerek hırkayı dikip süsleyelim . Kirlenen örgüleri elde yıkama programında yıkayabilirsiniz. Hırkanın yapımı için örgühanesi youtube kanalımıza göz atabilirsiniz.