Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Kahverenginin Tonlarında Yaptığım Renkli Örgü Modeli

En sevdiğim modellerden bir tanesi olan kahverenginin tonları ile çalıştığım model ile beraberiz. Renkli yapılan bu modeli aynı rengin tonları arasında örerek hazırladım. Erkek bebekler için bu model çok uygun olacaktır. Bu model iki renk ile yada daha fazla renk ile yapılabilir. Bebekler için süveter yapabilirsiniz. Hırka veya yelek yapmak isterseniz lastik kısımlarında ip yürütmeniz gerekir.

Modeli yaparken koyu renk ile lastik kısımlarını yapmanızı öneririm. İlk olarak lastik kısmını örün. Sonra ön yüzde bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafta ilmekleri ters örerek tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince ipi değiştirip daha açık bir renge geçin.

4 ilmek düz örüp ipi arkaya alın. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın. Bu şekilde 3 tane ilmeği örmeden atlatarak devam edin. Arada 3 ilmek düz örün.

Tekrar bir ilmek örmeden atlatıp bir düz örün. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek düz örerek modeli tamamlayın. Örgünün arka tarafına geçince ilmekleri ters örüp örmeden atlanan ilmekleri tekrar örmeden atlatarak sırayı tamamlayın.

Tekrar ön tarafa geçince örmeden atlanan 3 ilmeğin başındaki ve sonundaki ilmekleri de düz örerek sırayı tamamlayın. Arka tarafa geçince ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince bu defa hiç atlamadan bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgünün arka tarafında ilmekleri ters örüp modeli tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince ipi değiştirip modeli kaydırarak devam edin.