Kalem ile Yapılan Motiflerden İster Yelek İster Üçgen Şal Yapın

Motifleri ben kalem ile yaptım. Bu motiflerden hem yelek hemde üçgen şal yapımını anlatacağım. Dilerseniz motiflerin büyük olması için daha kalın bir şiş veya başka bir araç kullanabilirsiniz.

Yaka ve koltuk kesimini gösterdiğim yarım motif ile yapabileceğiniz gibi bir motif eksilterek merdiven görünümünde bir kesim de yapabilirsiniz. Eklenen 4 motif kenar lastiği ile 38 beden için uygun olacaktır. Arkayı ise 9 motiften yapabilirsiniz.

Motifleri yaparken önce 5 zincir çekip bir delik oluşturun. Sonra 5 zincir çekip deliğe batın ve bir tane üçlü tırabzan yapın. 2 zincir çekip bir tane daha delik yapın. Bu şekilde 7 delik oluşturun ve 2 zincir çekip başlangıç noktasına girin ve kapatın. Böylece 8 delik oluşturmuş olacağız.

İlk deliğe batıp bir zincir çekin ve ilmeği uzatıp kaleme takın. Tekrar deliğe girip bir ilmek çıkartıp bir zincir çekin ve kaleme bu ilmeği takın. Her defasında yeni bir ilmek çıkartıp bir zincir çekiyoruz ve bu ilmeği uzatıp kaleme takıyoruz. 

Bir deliğin içine 5 tane ilmek oluşturup diğer deliğe geçiyoruz. Her deliğe aynı şekilde 5 adet ilmek oluşturarak sırayı tamamlıyoruz. Son deliğe batıp yeni bir ilmek çıkartın ve 5 zincir çekip ilk ilmeğe batın ve sıkı iğne yaparak kapatın. 

Sonraki ilmeğe batıp sıkı iğne yaparak tutturun. Ekleme yaparken aralarda çekilen zincirlerin olduğu yerleri birleştirmelisiniz. Üçgen şal yapmak isteyenler bir motif yaparak başlayıp ikinci sırada iki sonra üç şeklinde artırarak devam etmeliler.

Ayrıca motiflerin ortasına inci dikerek çeyize uygun hale getirebilirsiniz.