Karda Açan Çiçekler Örgü Modeli

Karda açan çiçekler örgü modelinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu anlatımı kaçırmayın derim. İster yelek yapımında kullanın ister erkekler için yapacağınız örgülerde kullanın.

Sade model sevenler bu haliyle bayan örgülerinde de kullanabilirler. Ama dilerseniz ara modeli kullanarak yelek için daha şık hale getirebilirsiniz. Biraz kalın bir iple çalıştım ama ince iplerle de çok güzel olacaktır.

Model 6 ilmekle yapılıyor arlarına 3 ilmek ters koydum. Önce modeli arka taraftan kurmaya başladım. 3 ilmek düz 6 ilmek ters şeklinde sırayı örün. Ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün.

Ön tarafa geçince ilmekleri aynen oldukları gibi örün. Örgünün arka tarafına geçince modelin olduğu 6 ilmeğin ilk ilmeğini ters örün. Bir ilmek artırın. Sonraki 4 ilmeği örmeden diğer şişe aktarın.

Sonra ipi ilmeklerin önünden arka tarafa doğru geçirin. 4 ilmeğin etrafında ipi 2 defa dolandırıp bir ilmek artırın ve sonraki ilmeği ters örün. Örgünün ön tarafına geçince ters ilmekleri aynen örün.

Modelin olduğu yere gelince ilk ilmeği alıp dolanan ilmeği serbest bırakın. Başlangıçta bulunan ilmeği ortadaki iki ilmeğin arkasına geçirin.

3 ilmeği düz örün. Modelin diğer yarısında ortadaki iki ilmeği sondaki ilmeğin arkasına geçirip düz örün. Bu modelde iki kenarda bulunan ilmekleri örgünün içine alıyoruz. Bundan sonra aynı işlemleri yaparak devam edin.