Kedi Tırnağı Örgü Modeli

Spread the love

Minik desenli örgü modeli sevenlerin kaçırmaması gereken kedi tırnağı modeli anlatımını yapacağım. Bebek örgüleri için çok uygun bir model olacaktır.

Önce bir sıra bütün ilmekler düz örülecek. Sonraki sıraya geçince kenar ilmeğini alıp ipi ön tarafa aldım ve iple ilmeği birlikte örmeden diğer şişe aktardım. Böylece hem ilmeği örmeden atlatıp hemde üzerine ip dolamış oldum. Sonraki iki ilmeği ters olarak örün. 

Sonraki ilmeği örmeden diğer şişe atlatırken ipi bir kez dolayın ve sonra ilmeği atlatın. Arada iki ilmeği ters örerek devam edin. Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alın örmeden atlanan ilmeği ipi şişe dolayıp tekrar örmeden atlatın. Aradaki 2 ilmeği bu defa düz olarak örün. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve ipi arka tarafa alarak üzerine ip dolanan ilmeği tekrar örmeden diğer şişe aktarın. Sonraki iki ilmeği ters örüp örmeden atlanan ilmekleri bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.

Burada eksilen ilmeğin yerine bir ilmek dolayıp artırın. İpi arka taraf alın ve ilmekleri örmeden atlatıp iki ilmeği ters örün. Atlanan ilmekleri ördüğümüz ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakın.

Arka tarafa geçince dolanan ilmekleri düz örüp sonraki iki ilmeği ters örerek sırayı bitirin. Sonraki sırada kenar ilmeğinden sonra bir dolayıp bir ilmek örmeden atlatın ve iki ilmek ters örerek modeli kurmaya başlayın.