Kilim Desenine Benzeyen İki Renkli Örgü Modeli

Kilim desenine benzeyen iki renkli örgü modelini görünce sakın karışıktır yapamam diye düşünmeyin. Biraz sonra modelin nasıl yapıldığını görünce çok şaşıracaksınız. Bu model sadece bebek örgülerine değil erkek örgülerine de çok yakışır. Görenler karmaşık ve zor bir model diye düşünecektir.

Model 4 ilmekle yapılmaktadır. Önce ana renk olarak hangi ipi kullanacağınıza karar verin. Benim tavsiyem koyu renkli ipi ana renk olarak kullanmanız olacaktır. Önce lastik hazırlayın. Sonra ön tarafta bütün ilmekleri düz örüp arka tarafta ilmekleri ters örerek hazırlayın. Sonra renk değiştirin.

İlk 3 ilmeği düz örüp ipi ön tarafa alın. Bir ilmek örmeden atlatın. 3 ilmek düz örüp ipi ön tarafa alarak bir ilmek örmeden alın. Sırayı tamamlayınca örgüyü çevirip arka tarafa geçin. Önceki sırada ördüğümüz ilmekleri bu defa ters olarak örelim. İpi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatalım.

Bu sırada aynı şekilde örülmemiş ilmekleri tekrar örmeden alıp örülmüş olan ilmekleri ters olarak örelim. Tekrar ön tarafa geçince renk değiştiriyoruz. Her renk 2 sıradan oluşuyor. Kenar ilmeğini örelim ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatalım. Bu sırada 3 tane olan ilmeğin ortasındaki ilmeği örmeden atlamamız gerekiyor.

Her defasında bu şekilde kaydırma yaparak modeli örelim. Modele şeklini veren örmeden aldığımız ilmeklerin olduğu bölümlerdir. Ön tarafta ilmekleri örmeden alırken ipi ön tarafa geçirmeyi unutmayın. Böylece karmaşık görünen ama çok kolay örülen iki renkli modelin nasıl yapıldığını öğrenmiş oldunuz.