Kiraz Dalları Modeli İle 3 Boyutlu Örgüler Yapın

3 boyutlu örgüler yapmak için kiraz dalları örgü modelini kullanabilirsiniz. Dolgun bir görünüme sahip olduğu için kışlık örgülerde kullanabilirsiniz. Yapımı çok kolay ama biraz fazla ip gidiyor. Yapacağınız örgülerde bunu göz önünde bulundurun. Bu model çok koyu renklerde kendini göstermiyor. Açık renk ipleri tercih etmelisiniz.

Model 3 ilmekle yapılıyor. Örgüye başlarken 2 ilmek ters bir ilmek düz 2 ilmek ters bir ilmek düz şeklinde modeli kurun. Örgüyü tamamlayınca arka tarafı çevirin. İlmekleri olduğu gibi aynen örün. Tekrar örgüyü çevirip ön tarafa geçince ilk iki ilmeği ters örün.

Düz ilmeğe gelince ilmeğin önündeki boşluğa girip bir tane ilmek çıkartın. İpi ön tarafa alıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. İpi arkaya alıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Böylece 3 tane yeni ilmek elde etmiş olacaksınız. Bir ilmek ters örüp ilmeğin arasındaki boşluktan bir ilmek çıkartın. İpi arkaya alarak bir ilmek daha çıkartın. İpi ön tarafa alıp üçüncü ilmeği çıkartın.

Arada 2 ilmek ters örüp aynı işlemi tekrarlayın. Arka tarafa geçince 2 ilmeği düz örün. Artırdığımız 3 ilmeği ters örerek kesin. Aradaki ilmeği ters örüp sonraki 3 ilmeği tekrar ters örerek kesin. Ön tarafta 2 ilmek ters örün. Sonraki 3 düz ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Böylece sayıyı eski haline getirmiş olacağız. Sonraki 3 sırada ilmekleri aynen örerek devam edin. Örgünün ilk başlangıcında yaptığımız işlemlere geri dönün.