Kış Günlerine Özel Dolgun Örgü Modeli Tarifi

Spread the love

Artık kış ayları kapıda ve soğuk havalardan korunmak için kalın örgüler yapılmaya başlandı. Kalın ve yumuşak dokulu örgü modeli arayanların görünce çok sevineceği bir modele yer verdim.

2 ve katları ile yapılan bir model. Modeli sadece örgünün başlangıcına özel olarak bir sıra arka tarafta ters olarak örün. Ön tarafa geçince modeli kurmaya başlıyoruz. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek ters örün. Sonraki ilmeğin bir alt sırasına batıp buradan yeni bir ilmek çıkartın. 

İpi şişe bir kez dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. Toplamda 3 ilmek elde edince ilmeğin kendisini düz örüp 4 ilmek elde edeceğiz. Bu 4 ilmeği diğer şişe geçirip düz örerek kesin. Böylece ilmek artışı olmayacak.

Bir ilmek ters örüp sonraki ilmeğin bir altına batarak bir ilmek çıkartın. İpi dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. İlmeğin kendisini örüp 4 ilmek elde edin. Bu 4 ilmeği düz örerek toplayın. 

Sırayı bu şekilde tamamlayıp arka tarafa geçin. Kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği birlikte keser gibi ters örün. Bu ilmekleri şişten çıkartmadan ilk ilmeği bir daha ters örün. Sıra boyunca ilmekleri ikişerli olarak önce birlikte ters örün. Sonra ilk ilmeği bir daha ters örerek devam edin.