Kış Hazırlığı Yapanların Beğendiği Örgü Modeli

Sevgili hanımlar kış örgüsü olarak paylaştığım örgü modelini kalın şişlerle yaparak baharlık halede getirebilirsiniz. Dolgulu olarak yapılmasına rağmen kesilen ilmeklerin aralarında ilmek artırılarak yapıldığı için her mevsime uygun hale getirebilirsiniz.

İlmekleri şişe takıp önce ilmeklerin tamamını düz olarak örün. Modeli çevirip bütün ilmekleri tekrar düze çevirerek tamamlayın. Örgüyü çevirince kenar ilmeğini alın ve ikinci ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çıkartın.

İpi şişe bir kez dolayıp ilk ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın. Sonra arasından ilmek çıkarttığımız iki ilmeği düz örerek kesin. Tekrar iki ilmek sayıp ara boşluğundan bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp ilk ilmeğin arasından bir ilmek daha çıkartın.

Örgüyü çevirince kenar ilmeğinden sonraki 4 ilmeği düz örerek kesin. Kesme işleminden sonra bir ilmek dolayarak artırın. 4 ilmek birlikte düz örerek kesin. Sonra bir ilmek dolayın. Önce 4 ilmeği birlikte kesip sonrasında mutlaka bir ilmek artırmalıyız.

Bu şekilde eksilen ilmek sayısını eski haline getirmiş olacağız. Sonra tekrar örgüyü çevirip bütün ilmekleri düz olarak örün. Dolayarak artırdığımız ilmekleri arka tarafından girerek düz örün. Sonraki sırada tekrar bütün ilmekleri düze çevirerek örün. Sonrasında modeli tekrarlayın.