Kısa Zamanda Yapılan Bebek Patik Modeli

Bugün kolayca yapılan ve herkesin ilgisini üzerine çekecek olan çarıklı bebek patiği yapımını paylaştım. Yapımı kadar görünümde farklı olan bu modeli çok kısa zamanda yapabilirsiniz.

Bu patik modeli taban kısmından değil lastik kısmından başlanarak örülüyor. Patiği büyütmek için lastik sayısını değiştirmeyin. 40 ilmekle patiği örmeye başladım. Önce bir ters bir düz şeklinde 9 sıra lastik ördüm.

Lastik bitince 14 ilmek düz olarak örün. 3 ilmek ters örüp 6 ilmek düz örün ve 3 ilmek ters örün. 12 ilmeği patiğin burun kısmı için kullanacağız. 12 ilmeği ördükten sonra kalan ilmekleri örmeden geri dönün.

Arka taraftan ilmekleri oldukları gibi aynen örün. Ön taraftan bir daha ilmekleri aynen olduğu gibi örüp arka tarafa geçin. Arka tarafta ilmekleri aynen örünce 4 sırayı tamamlamış oluyoruz.

Ön tarafa geçince 3 tane ters ilmeği örüp 6 tane olan düz ilmeği burgu işlemi yaparak örün. Kalan 3 ilmeği ters örüp arka tarafa geçin. 10 sıraya tamamlayınca burgu işlemini tekrarlayın. 12 sıraya tamamlayınca örgünün başında ipi kesip örgüye son verin.

Sonra ilk başlangıçta ördüğümüz 14 ilmeğin sonuna ipi bağlayıp burun kısmının yanından 7 tane yeni ilmek çıkartın. Sonra patiğin burun kısmındaki 12 ilmeği düz örüp örgünün diğer yanından 7 ilmek daha çıkartın.

Ön tarafa geçince 3 tane ters ilmeği örüp 6 tane olan düz ilmeği burgu işlemi yaparak örün. Kalan 3 ilmeği ters örüp arka tarafa geçin. 10 sıraya tamamlayınca burgu işlemini tekrarlayın. 12 sıraya tamamlayınca örgünün başında ipi kesip örgüye son verin.

Sonra ilk başlangıçta ördüğümüz 14 ilmeğin sonuna ipi bağlayıp burun kısmının yanından 7 tane yeni ilmek çıkartın. Sonra patiğin burun kısmındaki 12 ilmeği düz örüp örgünün diğer yanından 7 ilmek daha çıkartın.

Sonra patiğin diğer tarafındaki kalan 14 ilmeği düz örüp sırayı bitirin. Arka taraftan bütün ilmekleri tekrar düze çevirerek örün. Ön tarafta kenar ilmeğini örüp sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek kesin.

Burgu modeline kadar ilmekleri düz örün. 6 tane olan burgu modelinin ilk ikisini birlikte düz örüp kesin. Ortadaki iki ilmeği düz örün ve son kalan 2 ilmeği tekrar düz örüp kesin. 3 ilmek kalıncaya kadar düz örün. iki ilmeği düz örerek kesin ve kalan ilmeği düz örün. Arka tarafta bütün ilmekler düze çevrilip örülecek.